Nissan Figaro

Zoals de meeste mensen wel weten, is Nissan een Japans automerk. Voor de oprichting van het bedrijf moeten we al 112(!) jaar terug in de tijd. In 1911 werd in Tokio het bedrijf Kwaishinisha Motorcar Works opgericht. Drie jaar later ging de eerste auto in productie. Het bedrijf groeide en werd steeds groter en heeft tot op de dag van vandaag vele auto’s geproduceerd.

In de tussenliggende jaren (in 1991) is ook de Nissan Figaro ontworpen en geproduceerd. De Nissan Figaro is een retro auto, geproduceerd als cabriolet. Nadat de Nissan Figaro ontworpen was, waren de reacties lovend, waarop besloten is om ze ook daadwerkelijk te gaan produceren. Welgeteld 8000 stuks. Echter waren de mensen zo enorm enthousiast en was er zo veel vraag naar dat die 8000 in een mum van tijd waren verkocht. Door dit succes heeft het bedrijf besloten er nog eens 12.000 te bouwen. In totaal zijn er dus 20.000 geproduceerd.

Zeker toen waren deze bestemd voor de Japanse markt, wat zich onder andere kenmerkt door het stuur aan de rechterkant. Gelukkig voor ons zijn ze door de jaren heen ook verkocht en verspreid over de wereld, waardoor wij in Nederland er vandaag de dag ook nog van kunnen genieten!

Retro uiterlijk

Het allerleukste aan de Nissan Figaro is natuurlijk het retro uiterlijk, wat hem uniek maar tegelijk ook erg lief maakt! Maar achter de buitenkant zitten nog tal van luxe opties, zeker voor een auto die in 1991 op de markt is gekomen. De auto rijdt zeer comfortabel, met heerlijke leren stoelen. Hij is voorzien van een cabrio dakje dat zeer soepel en gemakkelijk bediend kan worden door één persoon. Waar normaal een cabrio vaak in de winterstalling gaat, is dat bij de Nissan Figaro helemaal niet nodig. Er zit een supergoed werkend airco- en verwarmingssysteem in, waardoor er zelfs in de winter met open dak gereden kan worden! Bedenk hierbij nog dat het een automaat is met extra luxe van een radio (sommigen met cd-speler), elektrische deurvergrendeling en elektrische ramen. Kortom, voor die tijd super-de-luxe!

Neem contact met ons op!

Pak je kans en neem contact op, voor je het weet zoef je weg en ervaar je het geluk en plezier van deze prachtige Nissan Figaro!

Ben je een echte Nissan Figaro liefhebber (geworden) en wil je meer informatie? Kijk op de site van dé Nissan Figaro specialist van Nederland: www.figarospecialist.nl en kom in contact met de echte kenner.

Fotoimpressie

Meer foto’s ontdekken? Bekijk dan onze galerij!

Volg ons ook op