VolkswagenT2

Zoals de meeste mensen wel weten is Volkswagen een Duits automerk. De oprichting van het bedrijf ligt heel ver achter ons. Ferdinand Porsche staat samen met een Joodse ingenieur  aan de wieg van Volkswagen. Ferdinand Porsche liep al lang met het idee om een goedkope auto te ontwerpen. Na met meerdere fabrikanten wat geprobeerd te hebben is hij voor zich zelf begonnen. Niemand minder dan Adolf Hitler was 1 van de eerste opdrachtgevers. Ferdinand Porsche kreeg de opdracht om een ‘wagen voor het volk’ te ontwerpen. Nadat de fabriek gebouwd was en de eerste Volkswagen auto’s geproduceerd waren brak de tweede wereldoorlog uit. Aan het einde van de tweede wereldoorlog werd de fabriek gebombardeerd en vond er weer een periode van wederopbouw plaats.

In 1947 vind de eerste export van Volkswagen plaats naar een Nederlandse man. Ben Pon. Hij is een keer op werkbezoek in de fabriek en ziet in de fabriek het onderstel van een Volkswagen Kever staan. Ben Pon krijgt een idee en maakt een schets van een busje met het onderstel van de Kever. Vanuit deze schets is het plan verder uitgewerkt en de rest is geschiedenis! De busjes werden i.v.m. veiligheidseisen op den duur niet meer in Europa geproduceerd, echter waren er nog wel fabrieken in Mexico en Brazilië. De allerlaatste productie heeft in 2013 in Brazilië plaats gevonden.

Uniek

Wat onze VolkswagenT2 zo uniek maakt zijn de speciale aanpassingen en uitvoeringen die toegepast zijn op onze bus. De binnenkant is handmade gerestaureerd waardoor het er echt geweldig luxe en knus uitziet.
De ‘cabine’ is op een onopvallende manier uitgerust met luxe technische snufjes. Zo kan je je telefoon links boven het stuur in de houder plaatsen. Je telefoon wordt nu meteen opgeladen via inductie. De telefoon kan je via bluetooth verbinden met de ‘black bord’ radio. Speel je favoriete playlist af tijdens het rijden terwijl je ondertussen de navigatie afleest op het scherm. Omdat je het scherm op ‘black’ kan zetten terwijl hij in werking is, valt het helemaal niet op. Ideaal voor als er foto’s geschoten worden!

Wat deze bus ideaal maakt voor gelegenheden met groepen is dat er een mobilofoon ingebouwd is. Niks geen microfoon meer nodig, je spreekt de hele groep zo toe! Over hetzelfde kanaal kan muziek afgespeeld worden via de megafoon onder de auto. Hoe leuk is dat als je als bruidspaar uit het gemeentehuis komt lopen?

Onze VWt2 komt uit Brazilië, waar een totaal ander klimaat is dan we hier gewend zijn. Echter, niet getreurd! Achter het dashboard is een stand kacheltje ingebouwd die is aangesloten op de ventilatoren, heerlijk warme lucht tijdens winterse dagen!

Neem contact met ons op!

Pak je kans en neem contact op, voor je het weet rij je weg en ervaar je het geluk en plezier van deze unieke vintage VWT2.

Fotoimpressie

Meer foto’s ontdekken? Bekijk dan onze galerij!

Volg ons ook op